Om RUT-avdraget

Ett avdrag som reducerar kostnaderna för hushållsnära tjänster

RUT är en förkortning för rengöring, underhåll och tvätt. Sedan 2007 har skatteavdraget gjort det billigare för svenska hushåll att ta hjälp med hushållsnära tjänster.

Alla som är över 18 år och betalar skatt i Sverige kan nyttja RUT-avdraget. Ett annat villkor är att det företag som du anlitar ska inneha F-skattesedel eller motsvarande. Sedan 2016 uppgår det maximala beloppet till 25 000 kronor per person och år, men om du fyllt 65 år har du dock rätt att nyttja 50 000 kronor.

RUT gör städtjänster billigare

När du anlitar oss på Städfirma Västerås kan du ha rätt till RUT-avdraget. Alla typer av städtjänster ingår, grundvillkoret är att de utförs i ditt hem eller ett fritidshus som du äger.

Våra kunder nyttjar skattereduktionen såväl vid veckostädning, som flyttstäd eller fönsterputsning. Även tvätt omfattas så länge den sker i hemmet eller i en gemensam tvättstuga. För närvarande kan du dra av 50 % av arbetskostnaderna när vår servicepersonal arbetar hemma hos dig.

Ett enkelt förfarande för våra kunder

Grundidén bakom RUT är att avdraget ska vara smidigt att ta del av. När du anlitar vår städfirma i Västerås betalar du endast hälften av kostnaderna för arbetet. Det är vi som tar hand om kontakten med Skatteverket.

Vi har lång erfarenhet av att hjälpa kunder med skattereduktionen och svarar gärna på eventuella frågor!